JAPANESE | ENGLISH

倉庫の外周をオフィスに転用

倉庫をリノベーションし、舞台照明の機材を扱う企業の本社機能と倉庫を統合するプロジェクト。現在倉庫として使っているフロアの外周部分をオフィスに転用し、自然光の届かない中央部分は倉庫のまま使用する。外周は事務室や会議室と共に、様々な形状のパークが配置されている。パークは、ハの字型の外部に広がった明るく開放的なミーティングパークや、中央に彫込を持った四角いライブラリーパークなど、形に特色をもたせることでオフィス内の活動を多様化する。自然採光や眺望など執務環境に適した外周部と、環境の変化が少なく倉庫に適した中央部という二重の構成にし、業務の効率化を目指す。

This was a warehouse renovation project, merging the headquarter functions of a company that deals with stage lighting equipment with that of a warehouse. The periphery of the floor currently used as a warehouse was turned into office space, while the darker center of the space, where natural light would not reach, was kept as warehouse space. Spaces called “parks,” where staff to take breaks and communicate with one another, were designed in various shapes and sizes along the periphery together with offices and meeting rooms. These parks include bright, open meeting parks shaped like a trapezoid that open up outwards and square-shaped library parks with engravings in the center; the unique shapes of these parks diversify the activities within the office space. The double-layered composition of the periphery – filled with natural lighting and views outside – as a working environment versus the center – with less change to its environment – as warehouse space optimizes workflow in the building.

P社オフィスP Office

事務所・倉庫/東京都

office,warehouse/Tokyo

Use : office,warehouse
Building site : Tokyo
Total floor area :1826.81㎡
Collaborator :e-SHOKOGROUP

ページTOPへ